top of page

Štědrovečerní večeře pro osamocené seniory a lidi bez domova.

5. 12. 2023

Již popáté za Vámi přicházíme s iniciativou připravit osamoceným seniorům a lidem bez domova příjemný Štědrý večer.

Díky podpoře Vás všech nabízíme radostný zážitek v podobě štědrovečerní večeře 342 klientům Charity Prahy 7, Pečovatelského centra Prahy 7 a Azylového domu pro muže a ženy v Tusarově ulici. Poskytujeme teplou večeři pro ty, kteří si ji nemohou dovolit. Menu zahrnuje lahodnou čočkovou polévku s párkem, řízek s bramborovým salátem a balíček cukroví.


Poskytování nejen fyzické, ale i emocionální podpory během svátků může být pro ty, kteří jsou v obtížné životní situaci, velmi důležité. Váš příspěvek zlepší prožití svátků těm z nás, kteří se cítí velmi osamocení.






Děláme velké věci, na které stačíme

Snídaně pro dětské dobrovolníky Dne 10. listopadu jsme se sešli s dobrovolníky z různých věkových skupin - od čtvrťáků až po deváťáky - ve velké jídelně ZŠ TGM. Tato setkání slouží k vzájemnému sdílení pocitů a dojmů z našeho dobrovolnického úsilí během předchozích měsíců. Společně jsme se ponořili do otázek jako: Co bylo obtížné? Kdy jsem pociťoval nervozitu? Co se mi podařilo? A v čem bych potřeboval/a pomoc?


V průběhu rozhovorů jsme zjistili, že někteří z nás dobrovolnicky působí v Národní galerii, kde se otrkávají mezi návštěvníky sbírek. Jiní zase pracují na zdokonalení svých dovedností v komunikaci před publikem, a to například při předčítání mladším. Osmáci a deváťáci se zase učí, jaké to je navazovat konverzace se seniory a jak mluvit srozumitelně a jasně.





Tato otevřená diskuse nám nejen umožnila lépe porozumět vlastním zkušenostem, ale také nám poskytla příležitost vzájemně se podporovat a sdílet tipy, jak zlepšit naše dobrovolnické aktivity. Těšíme se na další setkání a další příběhy o našem dobrovolnictví!


Děkujeme našemu sousedovi, restauraci U nás, za vynikající kokosový koláč a cheesecake pro všechny nadšené dobrovolníky!

bottom of page