top of page

Dokážeme velké věci, na které stačíme.

16. 11. 2023

AGORA 7 spolu se ZŠ TGM zahájily tento rok dobrovolnický program pro děti od 1. - 9. tříd.

Děti se zapojují do různých dobrovolnických aktivit. Menší děti 1. - 3. třída dobrovolničí v kolektivu, čtvrťáci a  starší děti potvrzují svou samostatnost, když předčítají mladším dětem a sami docházejí za seniory. V rámci tohoto programu  se 24.10. ve škole ZŠ TGM konala beseda s mladou účastnicí programu DofE.


Co je DofE?

Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE) je prestižní vzdělávací program pro všechny ve věku 14 až 24 let. Motivuje v osobním rozvoji, smysluplném trávení volného času a přináší klíčové dovednosti pro budoucí studium i kariéru. Program funguje ve více než 230 školách a organizacích po celé České republice. Věnuje se mu více než 5000 účastníků.

 

A protože dobrovolničí pravidelně i děti mladší 14 let, domluvili jsme se s DofE, že rozjedeme pilotní program MiniDofE i pro děti pod 14 let.



Program účastníkům přináší:


  • zlepšení emoční pohody,

  • samostatnost a kreativitu,

  • zlepšení fyzické kondice,

  • zapojení se do dobrovolnictví a komunitního života,

  • zvýšení zájmu o životní a sociální prostředí,

  • zlepšení zaměstnatelnosti a finančního ohodnocení.


Sledujte nás na sítích a v newsletteru, budete žasnout, co všechno děti dokážou!



Hledáme dobrovolníky na doučování

Školní rok už je v plném proudu a některé děti z Prahy 7 s tím potřebují trochu pomoci. Nejčastěji se jedná o děti s odlišným mateřským jazykem z prvního stupně základní školy, které potřebují pomoci s češtinou. V tomto případě se jedná o spolupráci především při nácviku čtení, porozumění textu, psaní, společnou domácí přípravu. Uvítáme mezi námi ale i ty z Vás, kteří se odvážně pustí do odbornějších vod, například do doučování fyziky nebo matematiky na úrovni 2. stupně ZŠ. Doučujeme děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, jejichž rodiny často nemají jiné nástroje k zajištění podpory svých dětí. Doučování probíhá jednou týdně, čas a místo domlouváme dle možností dítěte a dobrovolníka. Nevadí, když nemáte pedagogické zkušenosti, jde nám o Váš lidský přístup, zájem o člověka, čas a trpělivost.


Nabídněte nám své znalosti a trpělivost, děti to ocení!

 

Dobrovolně se přihlaste na:

marketa.dlouha@agora7.cz,

nebo 739 305 485






Setkání dobrovolníků a poděkování Erhartově Cukrárně

Při včerejší dobrovolnické supervizi jsme probrali spoustu radostí, dobrých tipů a vyřešili několik problémů. Víc říct nemůžeme, je to důvěrné. Ale že jste to vy, prozradíme, že jedna z našich dobrovolnic oslavila kulaté narozeniny.


Moc děkujeme Erhartově cukrárně za skvělé dorty, které nám pomohly vyjádřit i jinak než slovy, jak moc si vážíme práce našich dobrovolníků!

bottom of page