top of page

Papi v Agoře 7

27. 2. 2024

V úterý 4. března 2024 jsme v Dobrovolnickém centru Agora 7 přivítali izraelského šéfkuře Yossiho Elada, kterému jeho blízcí neřeknou jinak než Papi.

V úterý 4. března 2024 jsme v Dobrovolnickém centru Agora 7 přivítali izraelského šéfkuře Yossiho Elada, kterému jeho blízcí neřeknou jinak než Papi. Tento zajímavý šestasedmdesátiletý muž s kořeny na Slovensku, který zakládá po celém světě tradiční izraelské restaurace, přijel do Prahy a vedl organizaci charitativního vaření 100 porcí, které byly rozděleny mezi seniory a klienty Armády spásy.

 

Do akce se zapojily také komunitní pracovnice z ÚMČ Praha 7, které Papiho skvělé jídlo doplnily o zajímavý program: připravily pro seniory dokumentární filmy o Izraeli a judaismu a všichni se vzájemně podělili o vlastní vědomosti a zkušenosti.

Během odpoledního setkání s Papim v Přístavu 7 jsme se dozvěděli i něco o jeho životě a hlavně si účastníci odnesli podrobné recepty jídel, které Papi s dobrovolnicemi připravili. Doufáme, že tato akce některé z účastníků také motivovala k zapojení se do činnosti Dobrovolnického centra Agora 7. Bez zapojených dobrovolníků a pomoci dárců by realizace podobných událostí totiž vůbec nebyla možná. Kaufland Praha-Palmovka, @CanonCZ, @Olive FOOD.cz 

 

Přejeme si, aby tato akce zahájila tradici komunitních jídel pravidelně připravovaných v Přístavu 7 s pomocí dobrovolníků a zajímavých kuchařů.

 

PS: Papi za námi ještě určitě přijede, sledujte nás, ať si včas zajistíte své místo u stolu či v kuchyni.

bottom of page