top of page

Světový den štědrosti a dobrých skutků

23. 11. 2023

Staňte se součástí celosvětového dárcovského hnutí. Pomáhat jde snadno, ukážeme vám, jak na to!

Co je to Giving Tuesday?

 

Giving Tuesday je světový den štědrosti a dobrých skutků. Slaví se od roku 2012 vždy první úterý po Dni díkuvzdání a jako protipól nákupnímu šílenství Black Friday. V tento den se stovky milionů lidí napříč všemi kontinenty spojí, aby inspirovali ke štědrosti a konali dobro. Udělejte společně s námi nejen na Giving Tuesday něco dobrého. Každý dobrý skutek a projev štědrosti se počítá.

 

Jak můžete pomoci?

Věnovat se dobrovolnictví pravidelně každý týden je skutečně výzva, která vyžaduje disciplínu a odhodlání. Tyto vlastnosti jsou klíčové nejen pro dospělé, ale také pro děti, které se vydávají na dobrovolnickou cestu. Kromě toho je pro ně důležité naučit se překračovat vlastní hranice, protože některé situace, do kterých se dostávají, mohou být zcela nové a neznámé.

 

Podobně jako při začátcích v nové práci nebo s novým koníčkem, první nadšení často opadne po několika týdnech. Vytrvat, nepolevit a pravidelně se věnovat dobrovolnickým aktivitám může být náročné. Je důležité dětem ukázat, že si vážíme jejich snahy, energie a schopnosti překonávat sám sebe.



Projevit uznání a ocenění může být motivující. V tomto duchu jsme rozhodli zorganizovat vánoční diskotéku, což je skvělý způsob, jak nejen poděkovat dětem za jejich dobrovolnické úsilí, ale také vytvořit prostředí radosti a společného sdílení. Vánoční diskotéka může být nejen odměnou za jejich pravidelnou angažovanost, ale také příležitostí k posílení týmového ducha a vytvoření přátelské atmosféry. Tímto způsobem nejen povzbuzujeme děti k dalšímu dobrovolnictví, ale také vytváříme prostor pro vzájemnou podporu a radost z dosažených úspěchů. 



Podpořte poděkování dětským dobrovolníkům ze ZŠ TGM Ortenovo náměstí z Prahy 7 za jejich každotýdenní nasazení a přispějte jakoukoliv částkou na vánoční večírek zde.

 

bottom of page